Ndeshja do të fillojë në orën 17:00, më 19 gusht. Ditën e shtunë do të ketë dy përballje të tjera ku po në 17:00 do të vijë live dhe ekskluzivisht në Oversport përballja Erzeni-Vllaznia. Më datën 20 do të luhet gjithashtu edhe përballja tjetër Partizani-Egnatia në “Elbasan Arena” në orën 19:30. Java e parë sakaq do të mbyllet me dy përballjet e tjera Laçi-Teuta dhe Bylis-Kastrioti.
Vendimi për pranimin e A. L. KosovaPress është bërë me votim të fshehtë ku është kërkuar ¾ e votave të të gjithë anëtarëve. Për të qenë pjesë e kësaj organizate kanë aplikuar KosovaPress ( Kosova), MIA ( Maqedonia e veriut) dhe Armenpress (Armenia). Mbledhja kësaj radhe është duke u mbajtur ne Cyrih ( Zurich) të Zvicrës. Nga 32 vende anëtare, (pas fillimit të luftës në Ukrainë, Agjencia e lajmeve e Rusisë, TASS është suspenduar), në të kanë marrë pjesë 27 Agjenci të lajmeve. KosovaPress ka marrë 25 vota (24 vota kanë qenë të domosdoshme), duke u bërë kështu anëtarja e 33-të e Aleancës.
Datat dhe oraret e dy javëve të para, Kategoria Superiore starton të premten në OversportNa ndan vetëm një javë nga startimi i Kategorisë Superiore, kampionat i cili do të transmetohet drejtpërdrejtë dhe ekskluzivisht në Oversport dhe Tibo. Ndërkohë që kanë dalë gjithashtu edhe datat dhe oraret e ndeshjet se kur do të zhvillohen takimet për javën e parë dhe javës së dytë. Do të jenë kampionët e Tiranës ata që do të startojnë edicionin e ri të Superiores në përballjen që kanë në “Kukës Arena” me ekipin e Kukësit.
(TV DREJTPËRDREJT<<<<) Kosova Armenia drejtpërdrejt
Blinken: Armenia dhe Azerbajxhani t'i zgjidhin - Gazeta e Re
Njoftim për shtyp - FSHF
Njoftim për shtyp - FSHFFederata Shqiptare e Futbollit dëshiron të sqarojë opinionin publik lidhur me çështjen e transmetimit të ndeshjeve te Kategorisë Superiore. Duke filluar nga ndeshja e ditës së diel, datë 14. 06. 2020 mes Partizanit dhe Luftëtarit, FSHF ka vendosur pezullimin e transmetimit te ndeshjeve te javës së 29-të të Kampionatit Kombëtar të Futbollit dhe ndeshjet e Kupës së Shqipërisë nga shoqëria “Digitalb”. Ky vendim vjen si pasojë e neglizhencës kontraktore nga ana e subjektit të licencuar për zbatimin e kushteve të dakordësuara në kontratë dhe ezaurimit të të gjitha hapave të nevojshme ligjore.
Agjencia e Maqedonisë se Veriut (MIA) dhe e Armenisë (Armenpress) nuk arritën votat e mjaftueshme. Me këtë anëtarësim KosovaPress-it i hapën edhe me shumë rrugët për të bashkëpunuar me të gjitha Agjencitë e Lajmeve të Evropës dhe falë këtyre marrëveshjeve, mediat dhe lexuesit do të kenë më shumë lajme nga këto vende në të gjitha fushat. Kjo është tani organizata më e rëndësishme në të cilën bën pjesë KosovaPress duke e përmbyllë rrugën e anëtarësimit në rrjetin e Agjencive të Lajmeve të Evropës.
Pa paragjykuar hapat e nevojshëm ligjor, ky ndalim i transmetimit do të vijojë deri në përmbushjen e detyrimeve kontraktore. FSHF dëshiron të nënvizojë se borxhi i akumuluar është i konsiderueshëm dhe se në kushtet kur këto janë të ardhura të drejtpërdrejta të klubeve anëtare, të cilat privohen padrejtësisht prej tyre, aq më shumë në situatën e vështire ekonomike të shkaktuar nga përhapja e COVID-19. Sakaq, krahas përpjekjeve për kapërcimin e kësaj situate, FSHF ka marrë përsipër kostot për transmetimin e ndeshjeve në faqen e saj zyrtare në internet www.
KosovaPress anëtarësohet në Aleancën Evropiane të
Sot, Nata e Fundit e Eurovizion - Oculus News-Shqip
Festivali Evropian i Këngës 2021 - Wikipedia